Tekirin tärpit SuomiAreenaan

SuomiAreenan ohjelmavalikoima ja tekemisen mahdollisuudet saattavat yllättää runsaudellaan. Tekirin asiantuntijat nostavat muutaman poiminnan SuomiAreenan ohjelmistosta, joilla viikosta Porissa voi saada enemmän irti.

SuomiAreena palaa täysissä voimissaan Poriin muutaman vuoden tauon jälkeen. Yhteiskunnallisen festivaalin yli 200 tilaisuutta voivat pistää kävijän pään pyörälle. Tekir tarjoaakin omat tärppinsä SuomiAreenan tiimellykseen kävijöiden helpotukseksi. Monipuolinen ohjelmisto on rakennettu päiväkohtaisten teemojen, kuten tulevaisuuden, työn, ruoan ja ympäristöaiheiden ympärille. Koko ohjelmistoon voit tutustua täällä.  

Viikon varrella muun muassa urheilu ja liikunta puhututtavat. Maanantaina etsitään ratkaisuja liikkumattomuuden ongelmaan ja yhteiskunnallisen terveyskonkurssin uhkaan MTV-lavalla klo 12:00. Kuka pelastaisi urheilun? kysytään MTV-lavalla klo 15:00. Urheilun hyvävelikerhoista, huonosta johtamisesta ja häirinnästä keskustelevat eturivin asiantuntijat ja puhetta johtaa Tekirin varatoimitusjohtaja Eero Rämö.  

Työ, johtaminen ja tulevaisuuden teemat näkyvät läpi viikon. Torstaina klo 15 MTV-lavalla kysytään, Miten saadaan lisää naisia johtajiksi? ja miksi yrityksiä johtaa useammin joku Juha kuin nainen. Myös paneelikeskustelu työn murroksesta ja ilmastonmuutoksesta on työelämäaiheista innostuvalle oiva valinta. Suurten muutosten päällekkäisyyksistä keskustellaan Ilmastominglessä opiskelijatalo Saikussa maanantaina klo 18:00. 

Ohjelmaa löytyy tietysti myös (puolue)politiikan nälkäisille. Raatihuoneenpuiston lavalta löytyy viikon aikana puoluepäivien ja poliittisten nuorisojärjestöjen keskusteluja. Iltavirkuille on tarjolla puheenjohtajatentti MTV-lavalla tiistaina klo 20:00. Tentti on ensimmäinen ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja! 

Tiistaina SuomiAreenan lavoilla puhututtaa niin ruoantuotannon, ilmaston, ympäristön kuin luonnon tulevaisuus. Keskustelu globaalista ruoantuotannon kriisistä käydään Asiantuntijakeskus BEPOP:issa klo 11:00. Ilmastoviisaista taloyhtiöistä ja asumisen ratkaisuista taas käydään debattia Kauppakeskus Puuvillassa klo 14:00. 

Keskiviikon ohjelma keskittyy terveyteen, hyvinvointiin ja sotepalveluihin. Haluaisitko ehkä kuulla lisää riippuvuuksista tai sairauksiin liittyvistä stigmoista? Tai miltä kuulostaisi väittely digihankkeiden vaikutuksesta terveydenhuoltoon? Terveysaiheiden lisäksi median monimuotoisuus on luupin alla Raatihuoneenpuiston lavalla klo 15.

Ihmisen perimmäiset tunteet saavat meidät liikkeelle. Muista siis tiistaina etsiä tiesi Tekirin keskustelun yleisöön, Raatihuoneenpuiston lavan ääreen klo 15:00. Keskustelijoina häpeää kokeneita ja häpeämään vaadittuja. Paikalla on myös häpeäpaalu!  
 
Vuodet vierivät, mutta tietyt lainalaisuudet pätevät yhä. Lue myös SuomiAreenan navigoinnin alkeet ja nappaa talteen areenakonkareiden neuvot Poriin lähtijöille. 
 
Nähdään Porissa!  

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, jonka järjestävät MTV ja Porin kaupunki. Tekir on SuomiAreenan ohjelmakokonaisuuden ja sisältöjen kehittämisen kumppani vuonna 2022.