SuomiAreenan navigoinnin alkeet

SuomiAreena on vuoden suurin ja monipuolisesti yhteiskunnalliset voimat yhteen keräävä tapahtuma. Vaikka sen arvot ja ansiot ovat kiistattomia, niin se herättää hämmennystä ja jopa pakokauhua erityisesti heissä, jotka eivät ole tapahtumassa käyneet (miksei tavallaan heissäkin, jotka ovat käyneet siellä jo liikaa).

Pettymyksiltä vältytään, kun osaa löytää parhaat tavat käyttää aikansa tapahtumien tulvassa. Siispä hälventämään mysteerin verhoa.

Mitä ihmettä Porissa tapahtuu tuona heinäkuisena viikkona?

 1. SuomiAreenan virallinen ohjelma
SuomiAreenan tilaisuusmaratonissa on kuulemista aamusta iltaan lavoilla eri puolilla Porin keskustaa. Tyypillisesti keskusteluja on vaivannut valmistelun ja mukaansatempaavan käsikirjoituksen puute, minkä vuoksi todelliset helmet ja raikkaat tavat tehdä keskustelua erottuvat helposti edukseen.

2. Kutsuvierastilaisuudet
Virallisen ohjelman ulkopuolella on kohtaamisten ja vaikuttamisen maailma, johon ovet aukeavat kutsulla. Tilaisuudesta riippumatta niissä näkee aika pitkälti samat naamat: ainakin uusi mahdollisuus tervehdykselle tulee nopeasti uusien cocktailien äärellä.

3. Lounaat ja illalliset
Parhaat ja syvällisimmät keskustelut käydään hyvässä seurassa ruoan äärellä – niin SuomiAreenassakin. Siksi näiden osalta kalenterit täyttyvät tyypillisesti vauhdilla ja liiankin aikaisin.

4. Onnekkaat kohtaamiset
Porin kadut ovat SuomiAreenan aikana yllättävänkin kompaktit, ja kiinnostavia ihmisiä tulee vastaan vaivatta. Koska kaikki ovat lähtökohtaisesti hyvällä tuulella, on helppo pysähtyä juttusille uusienkin tuttavuuksien kanssa.

5. Hauskanpito
Kyllä, SuomiAreenassa on paikkansa myös hauskoille illoille, ilolle, laululle ja tanssille. Mutta kuten Tuhkimokin sai tuta, puoleen yöhön mennessä kauneinkin satu muuttuu kurpitsaksi. En ole ainoa, joka tänäkin vuonna vannoo pyhästi olevansa unilla ajoissa – yhä useampi tuossa tavoitteessa myös onnistuu.
Jos olet liikkeellä SuomiAreenassa nyt heinäkuussa, niin laitathan sähköpostia: olisi hauska nähdä sinua vähintään tilaisuuksissamme. Tekiriltä SuomiAreenassa 2018 mukana ovat Harri, Mikko, Eero ja Mari. Tutustu heihin täällä.

Lisää siitä miten Tekir voi olla sinulle avuksi SuomiAreenassa: Tekir palvelut

Mielenrauhaa SuomiAreenaan tuoden ja toivottaen,
Tekirin väki

Lue myös SuomiAreenan 10 tärppiä