Tekiristä

Tarinamme

Kaikki alkoi puhelusta

Mikään ei näyttänyt hyvältä kesällä 2008. Pankit kaatuivat, yritykset kaatuivat, ja luottamus oli romahtanut finanssikriisiin. Tekirin perustajan Harri Saukkomaan silloiset yritykset olivat huonossa kunnossa. Sitten puhelin soi. ”Asiakkaamme haluavat viestinnän konsultointia, mutta me olemme mainostoimisto”, ääni sanoi puhelimessa. Mutta enhän minä ymmärrä mitään viestinnän konsultoinnista. Viestintäkonsultit ovat seuraava olomuoto alkulimasta, Harri Saukkomaa ajatteli ääneen. ”Ei se mitään. Tule silti.”

 

Ja yhdestä kirjasta

Harri käveli Akateemiseen Kirjakauppaan, sen toiseen kerrokseen, jossa oli yksi englanninkielinen kirja viestintäkonsultoinnista. Niillä opeilla pääsi lopulta kovin pitkälle. Tekirin konsultointi syntyi kriisin keskelle, ja Tekir oli nopeasti myös
auttaja ja osaaja kriiseissä.

 

Me autoimme

Tekir sparrasi ja valmensi. Tuki ja analysoi. Auttoi. Huomasimme asiakkaidemme kanssa, että viestintään kannattaa kiinnittää huomioita silloinkin, kun asiat sujuvat hyvin. Etenkin silloin. Tapamme toimia oli mahdollisimman suora, äärimmäisen intohimoinen, rohkea ja totuudellinen. Teimme kaikkemme ja vähän yli asiakkaamme puolesta. Me emme olleet tekemässä viestintää viestinnän takia, vaan siksi, että viestintä oli tapa toteuttaa yrityksen tavoitteita.

 

Ja kasvoimme

Kasvoimme ja laajensimme palveluitamme. Saimme joukkoihimme loistavia osaajia, jotka jakoivat myös periaatteemme. Opimme uusia asioita tekemällä. Joskus saimme turpiimme, mutta useimmiten onnistuimme. Jokainen uusi ja ennennäkemätön projekti vahvisti meitä. Kun aloimme uskoa itseemme, muutkin uskoivat.

 

Nyt olemme Tekir

Kymmenessä vuodessa olemme kasvaneet yhdeksi Suomen luotetuimmista ja suurimmista viestintätoimistoista. Tehtävämme on edelleen auttaa asiakkaitamme onnistumaan. Tehtävämme on puhua totta. Tehtävämme on etsiä uusia tapoja palvella asiakkaitamme.

Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme olemaan askeleen edellä, ja siksi meidän on
oltava itse kaksi askelta edellä.

Haluamme kasvaa, oppia uutta ja jättää jäljen maailmaan. Haluamme muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi asiakkaidemme kautta.

Toimintatapamme

Työskentelemme uteliaasti, kriittisesti ja tinkimättömällä asenteella. Olemme brutaalin totuudellisia, ja odotamme sitä myös asiakkailtamme.

Tekir on paitsi Suomen luotetuin kriisiviestinnän osaaja, myös asiakkaidensa kokonaisvaltainen kumppani strategisessa viestinnässä ja sisällöissä. Meiltä saa apua niin talous- ja sijoittajaviestintään, vaikuttamistyöhön, vastuullisuusviestintääntyöyhteisöviestintään, mediasuhteisiin ja sisältöihin kuin markkinointiviestintäänkin. Tekirissä työskentelee yli 30 viestinnän ammattilaista eri osaamisen alueilta. Teemme kaikkemme, jotta asiakkaan tavoitteet täyttyvät. Keskitymme olennaiseen, tuomme mielenrauhaa ja teemme viestintää, jolla on vaikutus.