Tekir kansainvälistyy Kanada-kumppanuudella

Tekir aloitti vuoden alussa yhteistyön Kanadan johtavan strategisen ja kriisiviestinnän toimiston, Navigator Ltd:n kanssa. Kumppanuuden konkretisoitumana oma Mari Tiensuumme työskentelee kevään Navigatorin toimistolla Torontossa. Lue Marin mietteet yhteistyöstä!

Toronto, Kanada, kevät 2017.
Miljoonakaupunki herää uuteen päivään. Autot tööttäilevät, liikennevaloihin pysähtyneet jalankulkijat salkkuineen vapautuvat liikkeelle vihreässä valossa. Kävelen ihmismassan mukana ja suuntaan kohti Toronton Financial Districtiä. Joka päivä katson ihaillen alueen korkeita pilvenpiirtäjiä. Päämääräni on niistä yksi. Nousen ylimpiin kerroksiin vievään hissiin.

Tekirin ja Navigatorin kumppanuuden konkretisoitumana työskentelen kevään Navigatorin toimistolla Torontossa. Konsulttivaihdon täydentävät kaksi kanadalaista kollegaani, jotka tulevat Helsinkiin. Heistä ensimmäinen, Andrew Galloro, on jo aloittanut Tekirin toimistolla.

Yhteistyön kautta palvelemme suomalaisia asiakkaita Pohjois-Amerikan vaativan viestinnän kentällä: autamme heitä saavuttamaan tavoitteensa rakentamalla suhteita kanadalaisiin päättäjiin ja viranomaisiin sekä viestimällä vaikuttavasti niin mediassa kuin tavoittavien kampanjoiden kautta. Kumppanuuden kautta on mahdollista saada sekä Tekirin että Navigatorin osaaminen: bisneksen ymmärtäminen suomalaisesta näkökulmasta sekä kontaktit ja keinot vaikuttaa Kanadan markkinoilla.

Miksi Kanada?

Vuosi 2017 on erittäin kiinnostava Kanadan ja Suomen suhteissa. Isoimpana CETA-sopimus: Kanadan ja Euroopan Unionin vapaakauppasopimus hyväksyttiin Euroopan parlamentissa viime kuussa. Suomen on nähty olevan yksi sopimuksen suurimmista voittajamaista, sillä tarjoamme osaamista, palveluita ja tuotteita, joilla on vahvaa kysyntää Kanadassa ja Pohjois-Amerikassa.

Toukokuussa Suomi ottaa Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Kanada taas on geopoliittisesti jättiläinen pohjoisen arktisella alueella. Seuraavien vuosien aikana Suomi ja Kanada ovat avainasemassa tekemässä kriittisiä ratkaisuja tuon mullistuvan alueen tulevaisuuden puolesta.
Kolmantena erityisenä linkkinä maiden välillä on juuri vuosi 2017, joka merkitsee Suomelle 100 vuotta ja Kanadalle 150 – kumpikin maa juhlii siis suurta merkkivuotta.

Olen piipahtamassa Suomessa ensi viikon alkuun saakka. Mikäli tahdot kuulla enemmän Tekirin kansainvälistymisestä Pohjois-Amerikassa, ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää – toki loppukevään ajan Torontostakin käsin!