SuomiAreena 2023 – mistä Porissa puhutaan tänä vuonna?

Tänä vuonna SuomiAreena järjestetään Porissa ensi kertaa jo kesäkuussa 27.–30.6.2023, joten aikaa valmistautua on enää muutama viikko. Katso kokeneiden areenakävijöiden viisi tärppiä täältä ja lue alta vinkit helpottamaan ohjelmakartalla navigointia. 

SuomiAreena-viikon ohjelmisto julkistettiin toukokuun lopussa ja kiinnostavimpien keskusteluiden valinta monen hyvän joukosta voi olla haastavaa – varsinkin, jos olet SuomiAreenalla ensimmäistä kertaa.

SuomiAreena 101

SuomiAreena on vuosittain Porissa järjestettävä, mielenkiintoisia keskusteluja pursuava yhteiskunnallinen festivaali, joka tarjoilee Suomen kesän vaikuttavimman ohjelmakattauksen. SuomiAreenalla kuullaan viikon aikana noin 1 200 puhujaa yhteensä yli 240 eri tilaisuudessa.

Jos aikataulusi eivät anna periksi osallistua Suomen suurimpaan yhteiskunnalliseen festivaaliin paikan päällä, SuomiAreenan pystyt kokemaan myös kotisohvalta tai työpöydän äärestä. MTV Katsomosta löydät kaikki keskustelut suorana ja tallenteena koko tapahtuman ajan. Tapahtuma on maksuton niin paikan päällä osallistuville kuin MTV Katsomon kautta ohjelmaa seuraaville.

Mistä tänä vuonna puhutaan?

Ohjelmisto rakentuu jälleen ajankohtaisten aiheiden ympärille ja ohjelma on jaoteltu teemoittain eri päiville seuraavasti:

  • Tiistai: kiertotalous, koulutus, hyvinvointi, mielenterveys

Kiertotalous puhuttaa ja on jopa irrotettu erilliseksi teemakseen muiden ympäristöaiheiden rinnalle. Vaateteollisuuden päästöt ovat suuremmat kuin lentoliikenteen ja vaatefirmat markkinoivat vaatteita kierrätetyillä materiaaleilla, onko kyse aidosti kiertotaloudesta vai viherpesusta?
Mielenterveysteemoja nostettiin puolueiden agendoilla eduskuntavaaleissa ja ne näkyvät vahvasti myös SuomiAreenalla. Miksi 13-vuotias haluaa tappaa? -keskustelu kertoo synkät faktat kouluväkivallasta, helpomman lähestymiskulman teemaan tarjoavat terapiaponit.

  • Keskiviikko: ilmasto, luonto, kestävä kehitys, kulttuuri

Keskiviikkona nautitaan kulttuurielämyksistä muiden muassa Finnhits-lauluillan ja Pelto observatorio -installaation muodossa. Penkkiurheilijoita viihdyttävät Superpesiksen hyväntekeväisyysottelu ja ratakelauksen haastekilpailu Leo-Pekka Tähden johdolla.

  • Torstai: työ, terveys

Osaajapula on näkyvästi esillä torstain keskusteluissa ja siihen pohditaan ratkaisuja useammassa eri keskustelussa. Löytyisikö ratkaisu amiksista? Työ- ja terveysteemat yhdistää samaan keskusteluun A-klinikkasäätiö, joka nostaa pöydälle addiktiot työpaikalla.

  • Perjantai: energia, yrittäjyys, digitaalisuus, urheilu

Sähkön hinta on tullut jäädäkseen kahvipöytien puheenaiheena. Perjantaina keskustellaan puhtaasta energiasta ja ydinvoimasta. Ajan hermolla pysyt myös pitämällä itsesi tietoisena Metaversumin tarjoamista mahdollisuuksista.

Miten lähteä rakentamaan omaa SuomiAreena-aikataulua?

Ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä. Voit etsiä sinua kiinnostavia sisältöjä ajankohdan, keskustelun teeman, osallistuvien henkilöiden ja järjestäjäorganisaation perusteella. Ohjelmaa löytyy laidasta laitaan, ja toteutustavat vaihtelevat paneelikeskusteluista ja musiikkiesityksistä työpajoihin ja bingoon. Hakutoimintoa käyttämällä pääset selaamaan juuri sinua kiinnostavia teemoja. Yksittäiset tapahtumat voit klikata omaan aikatauluusi kalenterimerkintöinä tai merkitä mielenkiintoiset keskustelut suosikeiksi ja tulostaa omat suosikkisi taskuun tapahtuman ajaksi.

MTV:n tärpit SuomiAreenaan voit käydä lukaisemassa täältä.

 

Nähdään Porissa!

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, jonka järjestävät MTV ja Porin kaupunki. Tekir on SuomiAreenan ohjelmakokonaisuuden ja sisältöjen kehittämisen kumppani vuonna 2023.