Viivi Nieminen

Viivi Nieminen 10 vuotta Tekirissä

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä toimistopäälliköllämme Viivi Niemisellä tulee täyteen 10 vuotta tekirläisenä. Suuret onnittelut!

Kysyimme Viiviltä yhden kysymyksen jokaista kulunutta vuotta kohden.

1. Millainen Tekir oli 10 vuotta sitten?

Ainakin hyvin paljon pienempi! Kun aloitin, yrityksessä oli kolme vakituista työntekijää. Tietysti myös tekeminen oli silloin erilaista, keskityttiin pariin tiettyyn juttuun, kun nykyään tehdään hyvinkin laajalla skaalalla kaikenlaista.

2. Miten alun perin päädyit töihin Tekiriin?

Vähän sattumalta. Alun perin tulin töihin Tekirin sisaryritykseen Susamuruun ja tein Tekirille noin 30% työajastani. Tekirissä tekemisen määrä alkoi kasvaa, ja jossain vaiheessa kuvio sitten kääntyi toisinpäin, eli huomasinkin olevani Tekirin vakituinen työntekijä ja tein 30% Susamurulle. Kun aloitin Susamurussa, en tiennyt Tekiristä yhtään mitään, eli se tuli vähän kuin bonuksena. En ole katunut hetkeäkään – tämä on ollut hyvin mielenkiintoista!

3. Kerro jokin mieleenpainuva sattumus Tekir-vuosien ajalta.

Tästä tarinasta on jo vuosikausia aikaa, mutta Tekirin nopeus ja ketteryys tulevat tässä hyvin ilmi. Harri soitti autosta ja sanoi, että ”lupasin että järjestetään asiakkaalle valmennus, hän tulee toimistolle 15 minuutin päästä, voitteko laittaa kaiken siihen mennessä valmiiksi”. Hän briiffasi valmennustiimin puhelimitse matkalla toimistolle, ja vartin päästä meillä oli tilat ja tarjoilut valmiina ja tiimi vastaanottamassa vierasta. Valmennus meni hyvin ja asiakas oli tyytyväinen. Yleensä on onneksi vähän enemmän aikaa valmistautua, mutta tarvittaessa näinkin onnistuu!

4. Jos pyytäisin sinua kuvailemaan edellisiä kymmentä työvuottasi kolmella sanalla, mitkä ne olisivat?

Vaiherikas, opettavainen ja hauska.

5. Mitä asioita olet oppinut Tekirissä?

Organisointitaitoja varmaan enemmän kuin mitään muuta. Välillä on niin monta rautaa tulessa, kun toimeksiantoja napsahtelee samaan aikaan sieltä sun täältä, että niitä on pakko hoitaa lomittain ja miettiä lennossa tärkeysjärjestystä, miten kaikki saadaan rullaamaan mahdollisimman sujuvasti.

6. Mikä on mielestäsi parasta Tekirissä?

Ilmapiiri ja kollegat. Täytyy olla kiitollinen siitä, että täällä on niin hyvä porukka, on ollut aina. Tekirläiset välittävät toinen toisistaan, siitä pidetään kiinni.

Ja se, ettei ainakaan käy aika pitkäksi! Tämä työnkuva on niin vaihteleva, että varmaan sen takia olen viihtynytkin täällä niin pitkään. Ei ole tarvinnut ihmetellä, että mitähän tässä nyt seuraavaksi keksisi. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen, eikä koskaan tiedä, mitä päivän varrella tulee tapahtumaan.

7. Kaipaatko jotain Tekirin menneisyydestä?

Kun tulin Tekiriin, toimistomme oli Henry Fordin kadulla Hernesaaressa ja työhuoneeni ikkunasta näkyi meri ja Suomenlinna. Sitä kaipaan! Ja toki kollegoja, jotka ovat jo jatkaneet meiltä seuraaviin hommiin. Onneksi näemme heitä aina välillä.

8. Millainen arvelet Tekirin olevan 10 vuoden päästä?

Tekir on kymmenen vuoden päästä yksi Suomen johtavista viestintätoimistoista. Melko varmasti myös entistä kansainvälisempi, eiköhän meillä ole toimintaa muuallakin kuin Suomessa, jos hyvin käy.

9. Miten aiot juhlia kymmentä vuottasi Tekirissä?

Olen lomalla, kun kymmenen vuotta tulee virallisesti täyteen. Pitääkin pohtia, mitä keksin sen kunniaksi. Kyllä siinä on näinä päivinä juhlan aihetta, että kymmenen vuotta täyttyy saman työnantajan palveluksessa. Samppanja kuuluu Tekirin tyyliin, joten miksei sitä vaikka kuplivalla juhlistaisi.

10. Mitä tekirläiset eivät vielä tiedä sinusta?

Tämä olikin paha. No, ainakaan he eivät varmaan tiedä, että haaveilen kakkoskodista Lissabonissa. Keksin tämän haaveen vasta viime viikolla itsekin! Aiemmin en ole tällaista oikein uskaltanut haaveilla, mutta päätin, että miksei sekin voisi olla totta jonain päivänä.

Toivomme Viiville toteutuvia unelmia!
Lämmin kiitos kymmenestä vuodesta Tekirissä, toivottavasti olet kanssamme vielä pitkään!