Tekirin palveluille oli kysyntää myös koronapandemian keskellä – myyntikate kasvoi vuonna 2020

Tekir onnistui säilyttämään asemansa koronavuonna. Tekirin myyntikate kasvoi 2,2 prosenttia päätyen 3,8 miljoonaan euroon vuonna 2020. Yhtiön liikevaihto säilyi noin 4 miljoonassa eurossa (3,97 miljoonaa euroa), josta liikevoitto oli 11,3 prosenttia (449 923 euroa).

”Meillä oli vuodelle 2020 kovat kasvusuunnitelmat ja vuosi käynnistyi loistavasti. Kun koronapandemia iski yhteiskuntaan ja toimialallemme, Tekirinkään liiketoiminta ei voinut välttää täysin näitä vaikutuksia. Viime vuoden aikana tärkeä tavoitteemme oli pitää koko henkilöstömme töissä vuoden 2020 läpi ja siinä onnistuimme. Iso kiitos kuuluu asiakkaillemme ja etenkin kaikille tekirläisille, jotka tekivät sinnikkäästi töitä poikkeuksellisen hankalassa toimintaympäristössä”, Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi sanoo.

”Liikevaihtomme pysyi tasaisen vahvana noin 4 miljoonassa eurossa ja myyntikatteemme parani hieman, mikä on hieno suoritus poikkeuksellisena vuonna. Jatkamme kasvun hakemista tulevaisuudessa, siksi olemme rakentaneet ja vahvistaneet tiimiämme myös koronapandemian keskellä”, Hämeenniemi kertoo.

Tekirin palveluille entistä monipuolisempaa kysyntää

Tekirin vuoden 2020 liikevaihto jakautui aiempia vuosia tasaisemmin eri palvelualueiden kesken. Kriisiviestinnän ja varautumisen palvelut tuottivat 22 % Tekirin liikevaihdosta ja mediaviestinnän palvelut lähes saman verran (20 %). Vahvasti kasvanut talous- ja sijoittajaviestintä oli 13 % Tekirin toiminnasta ja saman verran tekirläisiä työllistivät myös strategisen viestinnän ja strategisen suunnittelun asiakkuudet. Markkinointiviestinnän, vaikuttajaviestinnän, työyhteisöviestinnän ja vastuullisuuden palvelut täydensivät kokonaisuutta.

”Olemme yli 12 vuoden ajan rakentaneet Tekiristä strategisen konsultoinnin ja vaativien tilanteiden osaajaa. Olikin hienoa huomata, että juuri poikkeuksellisen vaativina aikoina asiakkaamme kääntyivät puoleemme entistä laajemmin eri palvelualueillamme. Jatkamme samalla linjalla myös vuonna 2021. Haluamme olla edelleen asiakkaillemme kokonaisvaltainen ja monipuolinen kumppani, joka on aina askeleen edellä”, Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa sanoo.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi

Puhelin 044 292 1803

mikko@tekir.fi