Tammikuun Politiikkaluotain: Uusi vuosi kääntää katseet vaaleihin

Alkaneen vuoden poliittinen keskustelu jatkuu edellisen vuoden jättämistä suuntamerkeistä. Vuonna 2021 keskitytään koronapandemian hoidon lisäksi Marinin hallituksen ohjelman toteuttamiseen, ja erityisesti siihen mitä ei kyetä koronatilanteesta johtuen toteuttamaan. Keskustelua hallituksen toiminnasta ja saavutuksista niin koronan hoidossa kuin perinteisenkin politiikan osalta arvioidaan viimeistään hallituskauden puolivälitarkastelun aikana.

Hallitukselta odotetaan merkittäviä ratkaisuja työllisyystoimien ja ilmasto- ja energiaratkaisujen osalta vielä kevään aikana. Mielenkiintoa tulee myös herättämään se, miten hallitus ajoittaa päätöksenteon vaalikevään yhteyteen. Tärkeiden päätösten etenemistä ei helpota puolueiden vaalikampanjointi poikkeuksellisten toimien keskellä. Myös sote-uudistus pysyy osana poliittista keskustelua, sillä kevään aikana ratkeaa uudistuksen aikataulun kohtalo.

Myös Atlantin toisella puolella poliittinen keskustelu jatkaa tutulla kaavalla. Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksen ympärillä keskustelu on jatkunut marraskuun vaalipäivästä lähtien taukoamattomana. Keskiviikkona 6.1. edustajahuoneen ja senaatin yhteisistunnon on kuitenkin tarkoitus vahvistaa vaalitulos varapresidentin johdolla. Nähtäväksi jää millaisella mahdollisesti viimeisellä toimella presidentti Trump yrittää vielä muuttaa vaalitulosta. Tulevan presidentti Joe Biden vannoo virkavalansa 20. tammikuuta.

MIKÄ POLITIIKKALUOTAIN?

Politiikkaluotain on Tekirin palvelu, joka luotaa politiikan sekä yhteiskunnan tapahtumia ja kokoaa ne kalenteriin. Politiikkaluotaimen avulla pysyt yhteiskunnan pulssilla!

Tilaa POLITIIKKALUOTAIMEN KALENTERI

Kaipaatko räätälöityjä analyysejä politiikan pelikentiltä tai tukea yhteiskunnalliseen keskusteluun? Vaikuttajaviestinnän asiantuntijamme ovat apunasi!