Saku Pesonen

viestintäkonsultti
+358 50 564 6109
saku@tekir.fi

Saku Pesonen on vaativien viestintätilanteiden analyyttinen osaaja​ ja varautumisen ammattilainen, jolla on kyky löytää ratkaisut monimutkaisiinkin tilanteisiin.

Saku on yhteiskunnallisesti merkittävän vaikuttamistyön asiantuntija sekä pragmaattinen ja ihmisläheinen ratkaisujen kehittäjä.

Saku on toiminut laajan asiakasjoukon viestinnällisen varautumisen kehittämistyössä. Hän on myös hoitanut akuutteja mainekriisejä ja auttanut asiakkaita välttämään viestinnän vaaranpaikat.

Saku on määrätietoinen laajoja kokonaisuuksia hallitseva projektipäällikkö. Hän työskentelee useiden kansainvälisten asiakkaiden apuna suomalaisen yhteiskunnan ymmärtämisen ja vaikuttamisen tulkkina. Sakulla on erityisosaamista EU-vaikuttamisesta ja TKI-politiikasta.

Aikaisemmin Saku on työskennellyt monipuolisissa viestinnän tehtävissä ulkoministeriössä ja EU-edunvalvontatyön parissa Brysselissä Suomen Akatemian ja Business Finlandin toimistolla.

Koulutukseltaan Saku on yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena ​valtio-oppi. Hän on opiskellut myös EU-opintoja, kansainvälistä politiikkaa ja viestintää.​