Puolueiden vaalipäivän horoskoopit

Tähdet ovat siinä asennossa, että on aika käydä äänestämässä. Tähdet enteilevät monelle puolueelle kaivattuja muutoksia kannatukseen – mutta mihin suuntaan? Jos vielä emmit ketä äänestät, tai haluat tietää vaalituloksen, niin perehdy alla oleviin puolueiden horoskooppeihin ja ota hallinta elämästäsi.

Huom/Obs! Horoskoopit eivät perustu Seitsemän tähden liikkeen tähtiin.

SDP

Löydät 1-3 luottokorttia, jotka turvaavat eläkepäiväsi. Tee tulevaisuusinvestointi itseesi, sillä nyt ei tarvitse miettiä takaisinmaksua. Muista kuitenkin varoa pilkun aikaisia “Meillä taitaa olla sama suunta?” -iskuyrityksiä, sillä vaikka olet paistatellut Amorin suosiossa, niin kevätyön hallanvaara ja kotimatkan orpous saattavat iskeä salakavalasti. 

Perussuomalaiset 

Vanha ero ei enää vaivaa sinua ja kansallisnostalginen suola janottaa. Varo kuitenkin nostalgisoimasta liikaa tai voit herätä Lapuan liikkeen takahuoneesta. Ja jos rahat on tiukalla, niin muista että rajat sulkemalla paperitehtaiden valot syttyvät ja tervateollisuudesta saadaan töitä kaikille. 

Kokoomus

Pidä huolta lompakkosi paksuudesta, sillä olet ansainnut suussasi olevan kultalusikan omalla työlläsi. Tarkkaile seuraavalla kaudella, että veroprosenttisi muutokset ovat vain desimaali, sillä monet haikailevat nyt saavuttamattomissa olevaa elämän valinnanvapautta sinun kustannuksellasi.  

Keskusta

Vuoden alkupuolella olet joutunut pohtimaan tulevaisuuttasi, joka on monellakin tavalla vaakalaudalla. Olet kyllästynyt joko parisuhteeseesi tai siihen ettei kukaan ymmärrä sinua. Elät myllerrysten aikaa, joten on aika unohtaa kaupunkien houkutukset. Avaa Kekkosen synnyinmökin pihalta keräämäsi multapurkki, vedä syvään henkeä ja muistat että rakastat tätä maata. Se antaa voimia seuraavan biotalous-hankkeen yritystukien hakemiseen. 

Vihreät  

Saat jostakin ylimääräistä rahaa ja sinua houkuttaisi lähteä matkalle. Vaikka Berliini on lähempänä kuin Kerava, niin koita välillä harrastaa myös maaseutumatkailua. Voit tosin saada vaarallisia havaintoja elämäsi sosiologisen teoriaviitekehyksen sopimattomuudesta arjen todellisuuteen. Rakkausrintamalla olet viime aikoina nähnyt unia suopursuista, mutta kauden lopussa sinulle lähetetty ruiskukka-ruusu -kimppu saa pääsi kääntymään.  

Vasemmistoliitto 

Aiemmat suunnitelmasi uudesta työstä ovat vaakalaudalla. Unelmasi suurten kansainvälisten pääomien veroeurojen tarjoamasta veroparatiisista uhkaa kylme. Muista joka ilta tarkistaa sängyn alta, etteivät anarkosyndikalistit ole jälleen päästäneet kommunismin haamua pesiytymään nurkkiisi. 

RKP 

Vapaamielisyyttäsi arvostetaan kaikkien keskuudessa ja myötäilysi tuottaa hyvin tulosta. Ole kuitenkin huolellinen, etteivät taantumukselliset syntisi paljastu. Tiukassa paikassa hopeavesi saa kuitenkin nuuskan värjäämät hampaasi hohtamaan. 

Kristillisdemokraatit 

Muutos kotiasioissa uhkaa Jumalan sanan luomaa yhteiskuntaa: jos olet perheen äiti, varaudu siihen asemasi työmarkkinoilla paranee ja ansaitset enemmän – isänä joudut valitettavasti viettämään enemmän aikaa lasten kanssa sekä ottamaan vastuita kotitöistä.

Siniset 

Olet villi ja vapaa kaikista vastuista. Anna itsellesi aikaa miettiä vaihtoehtoja, jotka auttavat sopeutumaan muutokseen. Uudenlaisen elämänjakson merkitys aukeaa sinulle itsellesikin kunnolla vasta kesällä. Jos tulee tylsää, niin ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää, joten nyt jos koskaan kannattaa pitää flirttiä kaikkien kanssa. 

Kirjoittaja kannustaa kaikkia vaaliuurnille sekä estämään yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemusta. Jotta demokratia voittaisi.