Politiikkaluotain kattaa kahdet vaalit ja monta muuttujaa

Alkava maaliskuu tarjoaa tilaisuuksia arvailuun ja vedonlyöntiin aikataulujen tiivistyessä niin eduskunnassa kun EU:ssakin. Eduskunnan istuntokauden venyminen näyttää selvältä, mutta sen loppumispäivämäärää ei ole lyöty lukkoon. Samaan aikaan Britannian EU-jäsenyyden viimeinen kuukausi käynnistyy, mutta keskustelua värittävät yhä spekulaatiot eron lykkääntymisestä.

Lisäksi maaliskuussa eduskuntavaalikamppailut starttaavat aivan toden teolla. Kuun puolivälistä eteenpäin päästään seuraamaan mm. Ylen puoluepäiviä ja viimeiset gallupit ennen huhtikuun 14. päivän vaaleja pidetään tiukasti silmällä.

Kansainvälisillä areenoilla seurataan maaliskuussa jännittyneenä Britannian eroa EU:sta. Se, miltä ero tulee näyttämään, on epäselvää, ja huoli alkaa kasvaa myös markkinoilla. Huhtikuussa EU ja Kiina pitävät huippukokouksen Brysselissä. Tuloksia seurataan mielenkiinnolla myös Suomessa, joka valmistautuu ottamaan EU-puheenjohtajuuden vastaan kesällä, pian toukokuisten eurovaalien jälkeen. Toukokuussa Suomi myös isännöi viimeistä kertaa Arktista neuvostoa puheenjohtajan ominaisuudessa.

Lataa Politiikkaluotain täältä

Haluatko Politiikkaluotaimen jatkossa suoraan sähköpostiisi?

Liity postituslistalle tästä