Politiikkaluotain auttaa lomaltapalaajan kiinni arkeen

Eduskunnalla loma jatkuu vielä yli elokuun, mutta toimistot ja virastot alkavat heinäkuun hiljaisten viikkojen jälkeen pikkuhiljaa palata normaaliin vahvuuteensa. Yleisötapahtumien ja festivaalien suhteen elokuu on kuitenkin kiireistä kesäaikaa. Kuun alussa Messukeskuksen valtaa tietokonepelitapahtuma Assembly Summer, joka tuo Suomeen e-urheilun kansainvälisiä kärkinimiä. Digitaalinen viihde nousee otsikoihin myös 16.-17.8., kun tubettajakulttuurin vuosi huipentuu Messukeskuksessa järjestettävään video- ja vaikuttajatapahtuma Tubeconiin.

Modernin median ohella elokuussa kiirettä pitää myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Heti heinä-elokuun vaihteessa uuteen rooliinsa astuu uusi Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen. Puolustuspoliittinen keskustelu jatkuu myös Ulkoministeriön ja Eurooppatiedotuksen keskustelutilaisuudessa 26.8. ja huipentuu EU:n ulko- ja puolustusministerien epäviralliseen kokoukseen kuun lopussa.

Suomen EU-puheenjohtajakauteen mahtuu kokousten ohella myös muutoksia. Uuden EU-komission odotetaan aloittavan työnsä lokakuussa puheenjohtaja Ursula von der Leyenin johdolla. Samaan aikaan lähestyy myös Brexit, jonka määräaika lokakuun lopussa näyttää toteutuvan, sillä tuore pääministeri Boris Johnson on julkisesti vannonut eron tapahtuvan annetussa aikataulussa.

Lataa Politiikkaluotaimen ilmainen kalenteri täältä.

Saat organisaatiosi poliittiset analyysit ja näkymän teille olennaisiin tapahtumiin ottamalla yhteyttä meihin. Haluatko Politiikkaluotaimen ilmaisen kalenterin jatkossa suoraan sähköpostiisi?
Liity postituslistalle tästä.