Kesäkuun Politiikkaluotain – Kuu Kiurusta kesään – sote on valmis heinäkuuksi

Puolueet valmistautuvat kuntavaalien loppukiriin mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä kokoomus on ennakkoarvioista poiketen noussut jopa vaalipäivän voittajasuosikiksi. On kuitenkin todennäköistä, että kolme suurinta puoluetta tulevat olemaan varsin lähellä toisiaan vaali-iltana.

Vaalituloksen lisäksi erityistä mielenkiintoa herättää tiukentunut pormestarikamppailu Helsingissä sekä Tampereella alueellisessa kannatuksessa jopa yllättäen tapahtuneet muutokset. Ei siis ole millään tavalla poissuljettua, että Helsingissä ja Tampereella valtaa pitävät puolueet vaihtuvat tulevalle valtuustokaudelle.  

Kesäkuussa mielenkiintoa herättää myös sote-uudistuksen lopputaival eduskunnassa. Uudistusta käsitellään todennäköisesti kesäkuun lopulla eduskunnassa, mutta mahdollinen hyväksyminen voi siirtyä edelleen heinäkuulle. Eduskunnan istuntotauko on tarkoitus aloittaa uudistuksen mahdollisen hyväksymisen jälkeen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin varsin todennäköiseltä, että pitkään odotettu sote-uudistus on menossa läpi ja puolueet pääsevät valmistautumaan historian ensimmäisiin aluevaaleihin.  

Koronatilanteen helpottaessa paranevan rokotekattavuuden ja kesäkauden myötä on mahdollista, että poliittinen keskustelu siirtyy jälleen askeleen kohti normaalimpaa. Kesällä käydäänkin suurella todennäköisyydellä myös keskustelua poikkeusajan jälkeisestä politiikasta. Erityisesti uusilla valtuustoilla kaupungeissa ja kunnissa on paljon työtä talouden sekä mahdollisesti muuttuvan sote-järjestelmän kanssa.
 

MIKÄ POLITIIKKALUOTAIN?

Politiikkaluotain on Tekirin palvelu, joka luotaa politiikan sekä yhteiskunnan tapahtumia ja kokoaa ne kalenteriin. Politiikkaluotaimen avulla pysyt yhteiskunnan pulssilla!

Tilaa POLITIIKKALUOTAIMEN KALENTERI

Kaipaatko räätälöityjä analyysejä politiikan pelikentiltä tai tukea yhteiskunnalliseen keskusteluun? Vaikuttajaviestinnän asiantuntijamme ovat apunasi!