Katso ja kuuntele uusin Politiikkaluotain

Viimeaikaisissa vaaleissa on meillä ja muualla korostunut yhä vahvemmin mielikuvien merkitys viestinnässä. Politiikkaluotain-podcastissa Tekirin asiantuntijat pureutuvat poliittisen viestinnän nykytilaan ja puivat tulevan kesän tärkeimpiä tapahtumia.

Tilaa Politiikkaluotain-podcast iTunesista ja lataa päivitetty Politiikkaluotaimen kalenteri täältä.

Mikä yhdistää viimeisiä Yhdysvaltain ja Ranskan presidentinvaaleja sekä Suomen kuntavaaleja? Asiantuntijat ovat hävinneet ja mielikuvilla viestijät voittaneet. Sosiaalisen median mukanaan tuoma nopeus sekä moniäänisyys pakottavat ehdokkaat yhä nopeampaan ja sisällöiltään liikuttavampaan viestintään. Esimerkiksi kuntavaaleissa moni kompromissien tekijä sekä politiikan osaaja jäi mielikuvia ja tunteita välittävien ehdokkaiden varjoon. Menestyvät yritykset ovat jo havahtuneet viestinnän ja tarinoiden merkitykseen. Trumpin valinta ja perinteisten puolueiden tappio Ranskan presidentinvaaleissa pakottavat nyt myös poliitikot ja virkamiehet heräämään. Politiikka on entistä vahvemmin viestintää.

Loppukevääseen ja kesään mahtuu myös monia poliittisia käänteitä. Kesäkuussa vihreät sekä perussuomalaiset saavat uudet puheenjohtajat ja hallitus aikoo saada sote- ja maakuntalait valmiiksi, vaikka kritiikki on kovaa. Eduskunta ei välttämättä pääse lomille ennen juhannusta.

Mikä Politiikkaluotain? Lue lisää!

Jäikö tilaisuutesi kalenterista? Ota yhteyttä:
Ilari Leskelä
Viestinnän suunnittelija
+358 50 462 6903
ilari@tekir.fi