Juupas, eipäs – osaako kukaan enää väitellä?

SuomiAreenalla järjestetään ensimmäistä kertaa pelkästään väittelyihin keskittyvä ohjelmalava. Viikon aikana Kirjurinluodon lavalla käydään päivittäin yhdestä kahteen väittelyä ajankohtaisista teemoista. Kysymys kuuluukin, osaammeko enää väitellä? 

Tänä päivänä erilaisten ajatusten areenoita on Twitteristä torikokouksiin, mutta aiheiden ja argumentoijien kohtaaminen äityy reteän väittelyn sijasta vain sakeaksi huutokuoroksi.  
 
MTV järjestää SuomiAreenalla ensimmäistä kertaa pelkästään väittelyihin keskittyvän ohjelmalavan. Lavalla tuodaan yhteen monipuolisen kokonaisuuden ajankohtaisia teemoja ja aiheiden kovimpia asiantuntijoita. 
 
Väittelylavan tarkoituksena onkin edistää väittelykulttuuria – selkeää argumentointia, kuuntelua ja vuoropuhelua. Kannustamme pitämään kiinni omista kannoista, mutta yhtä lailla haluamme edistää ajatusta siitä, että väittelyiden pohjalta niin väittelijät kuin yleisökin voivat pohtia omia näkökulmiaan uudelleen. Mielipiteen ja käsityksen muuttaminen on tärkeä osa hyvää väittelyä ja ajatusten kohtaamista. 
 
Väittelyiden aiheet käsittelevät niin huippu-urheilun eettisyyttä, ruoantuotannon tulevaisuutta ja digihankkeiden vaikutusta terveydenhuoltoon kuin ympäristövastuuta ja uskonnon asemaa perusopetuksessa. 
 
Koko väittelyiden ohjelman löydät täältä. Mikäli kesän ohjelmassa ei ole luvassa viikkoa Porissa, voit seurata väittelyitä ja SuomiAreenan muuta ohjelmaa suorana MTV Katsomosta.  
 
SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, jonka järjestävät MTV ja Porin kaupunki. Tekir on SuomiAreenan ohjelmakokonaisuuden ja sisältöjen kehittämisen kumppani vuonna 2022.