Tekir teki ennätysliikevaihdon vuonna 2022

Tekirin liikevaihto ylsi vuonna 2022 uuteen ennätykseen ja ylitti 4 miljoonaa euroa. Myös yhtiön kannattavuus parani selvästi edellisvuodesta. 
 
Vuosi 2022 palautti Tekirin kasvupolulle, vaikka yleinen toimintaympäristö Suomessa oli epävakaa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Yhtiön liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja päätyi uuteen ennätykseen, 4 052 000 euroon. Myös kannattavuus parani yli kolminkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna. 
  
”Ennätysliikevaihto kertoo siitä, että palveluillemme on vahvaa kysyntää. Suurin kiitos erinomaisesta vuodesta kuuluu asiakkaillemme, jotka luottavat osaamiseemme laajasti viestinnän eri osa-alueilla. Huippuvuosi ei toki olisi ollut mahdollinen ilman upeita tekirläisiä, joiden asiantuntemus, intohimo ja sinnikkyys ovat kaiken tekemisemme perusta”, Tekirin toimitusjohtaja Riikka Kouhi sanoo.  
 
Vuonna 2022 Tekirin palvelualueista suurin oli mediaviestinnän kokonaisuus, joka toi noin 24 prosenttia liikevaihdosta. Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vaikutukset näkyivät paitsi kriisiviestinnän mutta etenkin varautumisen palvelujen kysynnän vankkana kasvuna, ja niiden osuus liikevaihdosta oli yhteensä noin 20 prosenttia. Myös markkinointiviestintä ja vaikuttajaviestintä kehittyivät vahvasti. Talous- ja sijoittajaviestinnän sekä johtamisen ja muutoksen viestinnän palvelut täydensivät kokonaisuutta omalta osaltaan.

Tekir on liikkeenjohdon arvostettu ja kokonaisvaltainen kumppani

Viime vuoden vahva vire on jatkunut myös alkuvuonna 2023. Vuoden ensimmäinen kvartaali oli paras koko yhtiön historian aikana.

”Tekir on viidentoista vuoden historiansa aikana kehittynyt liikkeenjohdon arvostetuksi ja kokonaisvaltaiseksi kumppaniksi. Kykymme ymmärtää asiakkaidemme liiketoimintaa ja ratkoa heidän vaikeimpia ongelmiaan ovat toimintamme kulmakiviä, ja syksyn 2022 aikana laajentunut omistajapohja antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet vahvaan kasvuun tulevina vuosina”, toimitusjohtaja Kouhi sanoo. 
 
Tekirin uusiksi omistajiksi tulivat vuonna 2022 Konstsamfundet, Mikael Aro ja joukko Tekirin avainhenkilöitä. Tekirin enemmistöomistajana säilyi Harri Saukkomaa puolisoineen 60,5 prosentin omistuksella.  
 
Lisätiedot:

Riikka Kouhi
Toimitusjohtaja
riikka@tekir.fi
040 558 2385