Tekir rakentaa uutta kasvua – Konstsamfundet, Mikael Aro sekä yrityksen avainhenkilöitä vähemmistöomistajiksi

Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa puolisoineen on myynyt vähemmistöosuuden Tekiristä Konstsamfundetille ja Mikael Arolle sekä Tekirin avainhenkilöille.  

Tekir on toiminut viestinnän konsulttiyrityksenä yli 14 vuotta, jonka aikana yhtiö on kasvanut toimialansa suurimpien ja menestyneimpien yritysten joukkoon. Uusilla omistusjärjestelyillä Tekir hakee entistä vahvempaa kasvua ja kansainvälistymistä lähivuosina. 

Tähän saakka perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa on puolisoineen omistanut Tekirin kokonaan. Kauppojen jälkeen Saukkomaa puolisoineen omistaa enemmistön eli 60,5 prosenttia Tekiristä. Konstsamfundet omistaa 25 prosenttia ja Mikael Aro omistaa 10 prosenttia. Avainhenkilöt omistavat kauppojen jälkeen 4,5 prosenttia.  

”Olen iloinen ja tyytyväinen siitä, että Tekir saa erinomaisia uusia omistajia. Uskon, että uusi omistuspohja mahdollistaa entistä paremmin yhtiön kasvun ja kansainvälistymisen. Tavoitteemme lähivuosina ovat todella korkealla, ja hyvät uudet omistajat auttavat varmasti niiden saavuttamisessa. Arvostan todella paljon uusien omistajien liiketoimintaosaamista, josta Tekir varmasti hyötyy monella tavalla”, Harri Saukkomaa kertoo.  

”Kiinnostusta Tekirin omistukseen on osoitettu vuosien varrella sekä ulkomailta että Suomesta. Uskon kuitenkin, että juuri nämä uudet omistajat olivat paras vaihtoehto Tekirille. Uudet omistajat tuntevat Tekirin hyvin, ja tiedän, että he arvostavat korkealle Tekirin vahvaa kulttuuria, tarinaa, osaamista ja brändiä”, Saukkomaa sanoo.  

Muutokset omistuksissa eivät vaikuta Tekirin asiakastyöhön tai päivittäiseen tekemiseen. Jatkossa Konstsamfundetin omistaman KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt edustaa uusia sijoittajaomistajia Tekirin hallituksen varapuheenjohtajana.  
 
“Tekiriin mukaan lähteminen oli luonteva valinta meille. Näemme viestintäalan hyvänä sijoituskohteena ja alana, jonka palveluille on kasvava tarve. Tekirin osaamista arvostetaan laajasti ja mahdollisuudet liiketoiminnan kasvattamiseen ovat monipuoliset. Jaamme omistajien kesken yhteisen näkemyksen tulevaisuuden suunnasta ja on ilo olla jatkossa mukana viemässä Tekiriä seuraavalle tasolle”, hallituksen varapuheenjohtaja Hellerstedt sanoo.  

Konstsamfundetin ja Mikael Aron lisäksi joukko Tekirin avainhenkilöitä on ostanut osuuden yhtiöstä. Tulevaisuudessa henkilöstön omistusta yhtiöstä pyritään laajentamaan entisestään.   
 
Lisätiedot: 

Harri Saukkomaa 
+358 40 589 2228
harri@tekir.fi