Sormet somessa ja käsi vallankahvassa – Näin valtionjohtajat näkyvät sosiaalisessa mediassa

Tarkastelimme Helsingin Sanomien innoittamana pohjoiseurooppalaisten johtohenkilöiden somepresenssiä Tekirin Underhood-työkalun avulla. Miten Sauli pärjää valtionjohtajien somekisassa?

HS kertoi sunnuntaina 19.1. käyneensä tietokoneen avulla läpi Sauli Niinistön Twitter-tykkäyksiä. Tästä innostuneena mekin etsimme toimistoltamme tietokoneen ja pistimme Tekirin Underhood-työkalun töihin.

Tarkastelimme pohjoiseurooppalaisten johtohenkilöiden somepresenssiä. Suureksi iloksemme huomasimme, että Underhoodin mukaan Saulin someläsnäolo on tällä(kin) listalla kärkikahinoissa!

Listauksessa käytetty numeerinen tulos saadaan tarkastelemalla mm. valittujen sivujen käymää dialogia, postausten saamaa orgaanista näkyvyyttä ja käytetyn kielen samankaltaisuutta sivun seuraajien kanssa.

Underhood Sauli Niinisto

Kuvakaappaus underhood.co -palvelusta 21.1.2020.

 

Data on vakava asia – Mikä Underhood?

Analytiikan hyödyntäminen on usein haastavaa, mutta sitäkin palkitsevampaa. Somedataa voidaan hyödyntää sekä tällaisiin puolikepeisiin ilotteluihin että vahvasti liiketoimintaan sidonnaisten tavoitteiden mittaamiseen. Ja miksei hieman siltä väliltä; vaikka yksittäisten kilpailijoiden tai oman toimialan seurantaan.

Suomalaisvoimin kehitetty ja meille Tekirille jatkojalostukseen hankittu Underhood-palvelu on läpinäkyvyydessään ainutlaatuinen: voimme nähdä minkä tahansa organisaation tai brändin parhaat sosiaalisen median sisällöt sekä analyysin niistä ja yllä olevan listan tapaan myös verrata kokonaistuloksia keskenään.

Vertailemalla ja kilpailijoita seuraamalla voimme todentaa viestinnällisten toimenpiteiden syy–seuraus-suhteita somessa niin yksittäisillä toimijoilla kuin kokonaisilla toimialoilla.

Haluatko kuulla lisää? Jäikö joku taho puuttumaan listalta? Kiinnostaako jokin toinen listaus? Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää palvelusta ja sen mahdollisuuksista.

Ville Kormilainen
Digital Marketing Lead


Ja kyllä, tiedämme hyvin listamme olevan joiltain osin puutteellinen. Mutta onhan Australiakin osallistunut Euroviisuihin. Hyviin kilpailuihin kuuluu aina vähän jälkipeliä!