Vinkit viestinnän harjoitteluun Tekirillä

Miten saada viestinnän harjoittelusta paras ilo ja hyöty irti? Uskaltaako kysyä tai pyytää apua? Lue vinkit Tekirin viestintäharjoittelijalle. Uusien harjoittelijoiden hakumme käynnistyy jälleen kesän jälkeen – pysythän siis kuulolla!

1. Kysy, kysy, kysy.

Tekirin harjoittelijana saat käsiisi huikean asiantuntijajoukon tietämyksen. Älä pelkää hyödyntää sitä! Kysy rohkeasti, jos jokin asia arveluttaa, haluat tietää miten joku toinen kenties toimisi tai jos kaipaat toista silmäparia tarkistamaan tuotoksesi. Tekirissä saa kysyä ja se on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Eri taustoista tulevat asiantuntijat tuovat kukin Tekiriin oman tietämyksensä ja aina löytyy joku, joka osaa vastata kysymykseesi tai auttaa.

2. Puhu (äläkä unohda kuunnella).

Tekirillä kannustetaan tuomaan omat näkemykset esiin sekä arvostetaan jokaisen mielipidettä, olitpa sitten harjoittelija tai johtava konsultti. Ilmaise siis ajatuksesi ja ideasi rohkeasti – aina ei osu ensimmäisellä kerralla nappiin, mutta keskustelun avulla ideasta saattaa jalostua jotain käyttökelpoista. Keskustelu on yksi parhaista uuden oppimisen mahdollistajista ja etenkin silloin, kun ei työskennellä yhdessä toimistolla, on tärkeää muistaa varata sille riittävästi aikaa.

3. Ole rohkea ja astu ulos mukavuusalueeltasi.

Opit parhaiten hyppäämällä rohkeasti sinne kuuluisaan syvään päätyyn. Haastavilta tuntuvat projektit tarjoilevat usein parhaimmat onnistumisen tunteet ja se, että harjoittelijalta odotetaan paljon, mahdollistaa itsensä ylittämisen. Tekirillä harjoittelijoita rohkaistaan ottamaan vastuuta heti ensimmäisistä päivistä asti ja suosittelen lämpimästi tekemään niin! Sinulla on huikea tiimi takanasi, joten ei syytä huoleen. Moni tekirläinen muistaa millaista on olla harjoittelija – saat kyllä apua, jos sitä tarvitset.

4. Nauti.

Älä unohda nauttia harjoittelustasi. Työ vie helposti mennessään, mutta muista myös aika ajoin pysähtyä reflektoimaan sitä, mitä olet saavuttanut, oppinut ja päässyt näkemään. Ota tarpeeksi aikaa tutustuaksesi uusiin kollegoihin, ja nauti lounashetkistä työpäivän keskellä.

Onneksi olkoon, olet hyvissä käsissä.

Tekstin on kirjoittanut Tekirissä keväällä 2021 viestinnän harjoittelijana työskennellyt Saara Moilanen.