Tekirin liikevaihto kasvoi lähes 4 miljoonaan, liikevoitto kaksinkertaistui

Viestinnän konsulttiyritys Tekir Oy kasvoi vahvasti ja paransi selvästi kannattavuuttaan vuonna 2018. Yhtiön liikevaihto kasvoi 3,9 miljoonaan euroon, ja kasvuvauhti oli 28 prosenttia. Yhtiön liikevoitto nousi 701 629 euroon, ja liikevoiton kasvu edelliseen vuoteen verrattuna oli 101 prosenttia. Liikevoiton taso nousi 17,9 prosenttiin liikevaihdosta.

”Liikevaihtomme ja tuloksemme nousivat ennätystasolle, ja ne ylittivät omatkin tavoitteemme selvästi. Olemme todella tyytyväisiä viime vuoteen. Kiitos kuuluu tietenkin asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet palveluihimme vaativimmissa tilanteissaan ja liiketoimintansa kehittämisessä. Olemme tuoneet selvästi lisäarvoa asiakkaillemme, mikä näkyy luvuissamme. Kiitos myös kaikille tekirläisille, jotka ovat tehneet nämä tulokset intohimolla ja asiantuntemuksella”, Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi sanoo.

Tekir kasvoi vahvasti kaikilla alueillaan vuonna 2018. Kasvua vauhdittivat erityisesti laajat strategiset projektit suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Maineenhallinnan, mainevarautumisen ja kriisiviestinnän työt kasvoivat entisestään, ja ne vahvistivat Tekirin ykkösasemaa Suomen johtavana maineenhallinnan konsulttiyrityksenä. Myös Tekir Kuhina nousi huipputekijäksi digitaalisen markkinoinnin, sosiaalisen median ja somen maksetun mainonnan konsulttina.

Asiakastyytyväisyys ja onnistuneet projektit vahvistivat selvästi Tekirin brändiä vuonna 2018. Sen osoitti myös Taloustutkimus Oy:n tutkimus, jonka mukaan Tekirin imago oli viestintätoimistojen paras. Tekir saavutti 11 ykkössijaa viestintätoimistojen vertailussa, jossa selvitettiin toimistojen laatua 19 osa-alueella.

”Viime vuosi oli meille riemukas ja loistokas taloudellisesti ja henkisesti. Kymmenessä vuodessa olemme yhdessä ja omalla tekemisellämme nousseet alamme huipulle, mistä kiitos kuuluu asiakkaille, kaikille tekirläisille ja yhtiön toimivalle johdolle. Katseemme on kuitenkin tiukasti tulevaisuudessa, jossa näemme suuria viestinnän, vaikuttamisen ja markkinoinnin kokonaisuuksia, joita pystymme asiakkaillemme toteuttamaan tekirläisellä huippulaadulla”, Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa sanoo.

”Asiakkaamme arvostavat liiketoiminnan ymmärrystämme ja kykyämme ratkaista vaativia ongelmia. Vuonna 2019 rakennamme entistä laajempia ja kunnianhimoisempia projekteja, jotka kasvattavat asiakkaidemme liikevaihtoa ja asiakasyritysten arvoa. Sisäinen viestintä, vaikuttajaviestintä ja digitaalinen luova yksikkömme Tekir Kuhina ovat vahvassa nousussa. Sama koskee talous- ja sijoittajaviestintää”, Mikko Hämeenniemi kertoo.

Tekirin hallituksessa jatkavat vuonna 2019 Harri Saukkomaa (puheenjohtaja), Pertti Korhonen (varapuheenjohtaja), Jarno Limnéll, Melek Mazici, Marja Ristola ja Selim Saukkomaa. Hallituksen sihteerinä toimii Markku Varhela.