Tekir palkitsi Petteri Orpon ja Päivi Nergin luottamusta herättävästä viestinnästä

Viestintätoimisto Tekir on päättänyt antaa valtiovarainministeri Petteri Orpolle ja alivaltiosihteeri Päivi Nergille tunnustuspalkinnon luottamusta herättävästä viestinnästä. Palkinto luovutettiin tunnustuksena Orpon ja Nergin ansiokkaasta viestintätyöstä sisäministerinä ja sisäministeriön kansliapäällikkönä vuosina 2015–2016, kun Euroopan pakolaiskriisi saavutti Suomen.

”Kymmenvuotisjuhliemme kunniaksi halusimme palkita henkilöitä, jotka ovat omalla viestinnällään edistäneet ja rakentaneet luottamusta viime vuosina. Monien hyvien ehdokkaiden joukosta esiin nousi kirkkaasti sisäministeriön toiminta vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin yhteydessä”, sanoo Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa.

Syksyllä 2015 Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä lähti jyrkkään nousuun. Vuoden aikana turvapaikanhakijoita saapui 32 000, kymmenkertainen määrä tavalliseen vuoteen verrattuna. Uusia vastaanottokeskuksia oli perustettava välittömästi ja kansalaiskeskustelu sekä huoli turvapaikanhakijoiden kohtalosta lisääntyivät nopeasti.

”Tilanteen kärjistyessä ministeri Orpo ja kansliapäällikkö Nerg vahvistivat omilla viesteillään sovittelun ilmapiiriä. He korostivat, että turvapaikanhakijoiden tilanne ratkaistaan yhteistyöllä ja keskustelulla, ei vihapuheella ja väkivallalla. On perusteltua uskoa, että ilman sisäministeriön määrätietoista operatiivista toimintaa sekä sinnikästä ja sovittelevaa viestintää yhteiskunnallinen asenneilmapiiri olisi ollut merkittävästi synkempi. Nerg ja Orpo onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa”, Saukkomaa sanoo.

Palkinnon perusteissa todetaankin, että ”Petteri Orpon ja Päivin Nergin viestintä vaikeassa tilanteessa oli realistista, rehellistä ja myötätuntoista ja vahvisti luottamuksen ilmapiiriä yhteiskunnassamme”.

Petteri Orpo ja Päivi Nerg vastaanottivat tunnustuksen Tekirin kymmenvuotisjuhlassa. Osana palkintoa Tekir teki palkittujen puolesta lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin kotouttamistoimintaan Suomessa.