Sini Harkki

Sini Harkki Tekiriin

Harkki saa vastuulleen Tekirin vastuullisuuteen ja ilmastoasioihin liittyvien palveluiden kehittämisen 

Sini Harkki aloittaa Tekirissä vastuullisuuden ja ilmastoasioiden johtavana konsulttina tammikuussa 2020. Harkki on tehnyt kahdenkymmenen vuoden uran ympäristöjärjestöissä. Suurimman osan siitä ajasta hän on työskennellyt Greenpeacessa, jossa toimi viimeiset kuusi vuotta Greenpeacen Suomen maajohtajana. Harkki on keskittynyt urallaan erityisesti ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Sen myötä hän on päässyt työskentelemään myös suomalaisten ja kansainvälisten yritysten sekä yrityspäättäjien kanssa ilmastonmuutokseen liittyvien ongelmien ja ratkaisujen parissa.

Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi on innoissaan Sini Harkin liittymisestä osaksi Tekirin asiantuntijoiden joukkoa.

”Ilmastonmuutos muuttaa maailmaa ja koko yhteiskunnan on reagoitava siihen. Yritykset ovat yhä tärkeämpi osa yhteiskuntaa ja niiltä vaaditaan paitsi kannanottoja, myös erityisesti tekoja. Tekirin tehtävä on kaikessa toiminnassaan auttaa asiakkaitaan tekemään oikeita tekoja ja viestimään niistä oikealla tavalla. Siksi olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että saimme Suomen parhaan asiantuntijan kehittämään ja johtamaan ilmastonmuutokseen ja vastuullisuuteen liittyvää konsultointiamme”, Hämeenniemi sanoo.

”Olemme nyt siinä pisteessä, että ilmastotietoisuus läpäisee koko yhteiskunnan ja on siirryttävä keskustelusta tekoihin. Yrityksillä on muutoksessa todella tärkeä rooli ja ne pystyvät liikkumaan myös nopeasti. Haluan olla mukana vauhdittamassa ja tukemassa näitä tekoja ja auttamassa yrityksiä löytämään paikkansa muutoksessa”, Sini Harkki kommentoi.

Tekir on jo aiemmin tehnyt asiakkailleen vastuullisuuden olennaisuusanalyysejä sekä vastuullisuusraportointia. Sini Harkin rekrytoinnin myötä Tekir haluaa kasvattaa vastuullisuuteen liittyvää liiketoimintaansa entisestään, keskittyen erityisesti yritysten ylimmän johdon konsultointiin ilmastonmuutokseen liittyvissä teemoissa.

”Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia Tekirin asiakkaita ja tietenkin koko maailmaa. Brutaali totuudellisuus on perusarvomme, ja ilmastonmuutoksen torjumisessa sitä todella tarvitaan. Haluamme kantaa oman vastuumme ja tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista asiantuntemusta maailman suurimman ongelman ratkaisemisessa. Uskomme myös, että monet Tekirin asiakkaat voivat luoda juuri näitä ratkaisuja. Tässäkin työssä Sini Harkin rooli tulee olemaan suuri”, Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa sanoo.