Politiikkaluotain tarjoilee askelmerkit syksyyn

Syyskuussa eduskunta palaa istuntotauolta ja Rinteen hallitus pääsee toden teolla politiikan tekemisen vauhtiin.
Syyskuun aikana käydään budjettiriihi, päivitetään julkisen talouden suunnitelma hallituskaudelle sekä hyväksytään lainsäädäntösuunnitelma, joka antaa osviittaa politiikkatoimien painopistealueista. Heti kuukauden ensimmäisellä viikolla ratkeaa myös keskustan puheenjohtajakisa!

Syksyn aikana päästään varmasti myös seuraamaan, kuinka kiihkeiksi työmarkkinaneuvottelut äityvät tilanteessa, jossa ennusteet talouden kasvusta hiipuvat ja hallituksen politiikka nojaa vahvasti työllisyyden kasvuun.
Lokakuun alussa somen täyttävät julkaisut Nordic Business Forumista, ja syksy on muutenkin otollista kulttuuritapahtuma- ja messuaikaa. Kuun lopussa eduskunta pääsee käsittelemään budjettia, ja syyskaudella käsiteltävät hallituksen esitykset on annettava eduskunnalle viimeistään lokakuun 24. päivä.

Syksyä sävyttää myös toisen maailmansodan alkamisen 80. vuosipäivä, joka Suomessa ajankohtaistuu marras-joulukuun vaihteessa talvisodan alkamisen muistamisena.

Lataa Politiikkaluotain täältä.

Saat organisaatiosi poliittiset analyysit ja näkymän teille olennaisiin tapahtumiin ottamalla yhteyttä meihin. Haluatko Politiikkaluotaimen ilmaisen kalenterin jatkossa suoraan sähköpostiisi? Liity postituslistalle tästä