Hauskaa töissä – törkeetä vai tärkeetä?

Hyvää kansainvälistä pidä hauskaa töissä -päivää! Seuraa kirjoitus tärkeästä, mutta usein joko liian itsestäänselvästä tai täysin retuperällä olevasta asiasta. Työhyvinvoinnista ja palautumisesta.

Työhyvinvointi on monen tekijän summa. Siihen liittyy yksilön omat voimavarat ja toimintamallit, työyhteisön ilmapiiri, vuorovaikutustaidot ja pelisäännöt, organisaation tavoitteet ja rakenne sekä esimiestyö ja työn luonne. Erityisesti aivoja kuluttavassa asiantuntijatyössä työhyvinvointi ja palautuminen ovat tärkeässä asemassa.

Työhyvinvointi vaikuttaa tutkitusti myönteisesti yrityksen toimintaan ja voi maksaa itsensä moninkertaisena takaisin. Siksi päätimme tänä perjantaina investoida työhyvinvointiin ja palautumiseen ja kutsuimme työkaverit jäälle. Siksi meillä on Hupitoimikunta, joka pitää huolta, että pidämme välillä hauskaa yhdessä. Pieniä tekoja, muttei merkityksettömiä.

Se, että käymme porukalla luistelemassa, syömässä, ulkona, teatterissa tai juoksemassa, ei ole itsestäänselvää. Kaikissa työpaikoissa työntekijät eivät halua viettää kuin pakollisen ajan toistensa kanssa ja vain pakollisista asioista keskustellen. Me kuitenkin pidämme hauskaa yhdessä, mikä on törkeän tärkeää. Työhyvinvointi syntyy arjen pienistä asioista.

Aivojen tuulettaminen yhdessä avaa tien luottamukselle, yhteenkuuluvuudelle, onnistumisille ja innostukselle. Saatamme siinä sivussa myös saada muutaman loistavan idean asiakastyöhön. Siksi emme kainostele, että meillä on välillä törkeän hauskaa yhdessä. Se on tärkeää.

Pahoittelen, että tähän tekstiin on upotettu liian monta kliseetä hyvinvoinnista ja palautumisesta. En pahoittele sitä, että ne pitävät aika usein paikkansa.