<< Takaisin

Politiikkaluotain suuntaa katseet syksyyn

Politiikkaluotain kattaa Suomen poliittiset tapahtumat ja yhteiskunnalliset keskustelunaiheet aina lokakuun loppuun saakka. Tekirin asiantuntijat ovat aina tavoitettavissa ja räätälöivät analyysit sekä toimenpiteet tarpeisiisi.

Lataa päivitetty Politiikkaluotain täältä.

Suomen politiikassa on luvassa vilkas loppuvuosi. Työaikalain lausuntokierros ja lähestyvä liittokierros tulevat näkymään julkisessa keskustelussa jo alkusyksystä. Oman mausteensa politiikan syksyyn tuo vähitellen käynnistyvä presidenttipeli, jossa Sauli Niinistö antaa odottaa omaa avaustaan. Sosiaalidemokraatit, perussuomalaiset tai uusi vaihtoehto ole vielä asettaneet omaa ehdokasta.

Eduskunnan syysistuntokaudella käsiteltävät hallituksen esittelyt on annettava eduskunnalle 26. lokakuuta mennessä, mikä tarkoittaa Sipilän hallitukselle kiireistä seuraavaa kahta ja puolta kuukautta. Keskeisimpinä hallituksen projekteina on saattaa sote- ja maakuntauudistukset maaliin. Lakiesitysten eduskuntakäsittely siirtynee kuitenkin ensi vuoden puolelle. Keskustelua herättänyt tiedustelulainsäädäntö edennee eduskuntakäsittelyyn jo syksyn aikana.

Samalla hallituksen kannatus on ennätyksellisen matalalla Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten siirryttyä oppositioon. Jää nähtäväksi, miten uuden vaihtoehdon romahtanut kannatus vaikuttaa hallitustyöskentelyyn.

Jäikö tilaisuutesi kalenterista? Ota yhteyttä
Ilari Leskelä
Viestinnän suunnittelija
+358 50 462 6903
ilari@tekir.fi